Sprema se radikalna mjera u jednoj državi: Traži se trajno oduzimanje mobitela vozačima, koji ga koriste dok upravljaju vozilima!

Do toga je došlo nakon što je broj prometnih nesreća u Zapadnoj Australiji, od početka godine, dosegnuo najvišu razinu u posljednjih osam godina
Korištenje mobitela u vožnji gotovo je nerješiva enigma većine država s razvijenom cestovnom mrežom. Opasnosti su velike, događaju se nesreće, vozači se kažnjavaju za korištenje mobitela, ali čini se da je sve to – preblago! No jedna država, ili pokrajina, sada je spremna raspravljati o radikalnoj mjeri. Naime, 9News javlja da je sljedeći mjesec na rasporedu sastanak svih odgovornih institucija za sigurnost na cestama u Zapadnoj Australiji, a tema će biti i trajno oduzimanje mobitela vozačima koji su uhvaćeni u korištenju tog uređaja za upravljačem vozila.
Do toga je došlo nakon što je broj prometnih nesreća u toj državi, od početka godine, dosegnuo najvišu razinu u posljednjih osam godina, pri čemu je do sada poginulo 118 ljudi. Radikalne okolnosti očigledno zahtijevaju i radikalne ideje, a vidjet ćemo hoće li se ovaj prijedlog konkretizirati u obliku nekog novog zakona. 
Bivši predsjednik Vijeća za sigurnost cestovnog prometa Murray Lampard jedan je od onih koji podupiru ideju o oduzimanju mobitela.
– Kad bi se bojali da će izgubiti mobitel koji im je toliko važan, mislim da bi dobro razmislili hoće li ga koristiti dok su za upravljačem.