Tesla Cybertruck za sudnji dan: Izdržat će napade jurišnim oružjem, mine, nestanak struje…

Ideja je da Cybertruck ili Sting može funkcionirati na područjima bez infrastrukture

O Teslinom Cybertrucku možemo misliti što god hoćemo, ali ovaj električni pick-up postaje trajna ispiracija mnogim ljubiteljima automobila te tvrtkama koje imaju određene ideje kako preraditi ovo vozilo. Ovo je jedan od prvih tuninga Cybetrucka. Razvila ga je američka tvrtka Archimedes Defense zajedno s tunerom Unplugged Performance, specijaliziranim za Teslu.

Partneri su nadogradili vozilo, i nazvali ga Sting. Ideja je da Cybertruck ili Sting može funkcionirati na područjima bez infrastrukture. Zahvaljujući Starlink tehnologiji satelitskog prijema uvijek ostaje povezan s internetom. Postavljen je i agregat koji može koristiti nekoliko vrsta goriva i može puniti pogonsku bateriju do 125 kW. Kupci također mogu dobiti off-road paket koji je razvio Unplugged Performance, a koji će u budućnosti biti proširen amfibijskim paketom.

Putnički prostor se može dodatno blindirati. Dostupne su tri razine zaštite. Zahvaljujući dodatnim čeličnim i keramičkim pločama ovo vozilo trebalo bi izdržati i napade jurišnim puškama te pješačkim minama. Nema informacija o cijeni ovog proizvoda…

Elon Musk se svojevremeno hvalio da je Cybertruck otporan na metke, ali tuneri su očigledno mislili da je potrebna dodatna zaštita.