Novi kineski izazivač: BYD Seal 06 GT ulazi u klasu u kojoj su VW ID.3, MG 4…

Očekivana cijena je od otprilike 19.000 eura do 25.000 eura u Kini

Kineski proizvođač automobila BYD (trenutno najveći proizvođač električnih automobila na svijetu) predstavio je Seal 06 GT, novi električni kompaktni automobil. Ovaj model je serijska verzija BYD Ocean M Concepta, koji je debitirao na sajmu automobila u Pekingu u travnju 2024. Iz rakurse dizajna, to je lijep, ali pomalo generički automobil, kakvih je sve više na tržištu.

Čini se da je hatchback posudio digitalni kokpit i upravljač od limuzine BYD Seal, premda ima posebnu armaturnu ploču i dizajn otvora za klimu. Dakle, Seal 06 GT je dugačak 4630 mm, što ga svrstava u klasu modela kao što su Volkswagen ID.3, MG4 ili Hyundai Ioniq 5.

Pogon je bazično stražnji, ali moguće je uzeti i verziju spogonom na sve kotače. Slabija verzija s jednim motorom ima 218 KS, a snažnija s dva motora 422 KS. BYD spominje novu generaciju baterija koju će ugraditi u ovoj model, ali zasad nisu poznate pojedinosti.

Očekivana cijena je od otprilike 19.000 eura do 25.000 eura u Kini. Sigurno je da će BYD izvoziti ovaj model na tržišta izvan Kine, uključujući Europu i Australiju.