Predstavljen je Volkswagen Passat limuzina: Nažalost, neće biti dostupan na našem tržištu!

Passat Pro nije samo limuzina, nego ima i duži međuosovinski razmak u usporedbi s europskom Passatom Variant te premium materijale u kabini

Kao što znate, Volkswagen Passat u Europi je dostupan samo kao karavan. Različita tržišta. različite poslovne politike. U Kini je upravo predstavljen Passat Pro, limuzinska verzija modela srednje klase, koja svojim gabaritima te opremom ide i prema visokoj (premium) klasi. Passat Pro nije samo limuzina, nego ima i duži međuosovinski razmak u usporedbi s europskom Passatom Variant te premium materijale u kabini. Sjećate li se vremena kad su europski proizvođači u Kini prodavali demodirane stare modele svojih vozila? E, pa to se promijenilo. Lukrativno tržište s više od milijardu ljudi i velika konkurencija tjeraju proizvođače da sve svoje najbolje adute bacaju u Kinu.

Passat Pro proizvod je kineskog SAIC-a i Volkswagena. Prednji dio isti je kao na europskom modelu, ali bok i stražnji kraj su individualizirani. VW Passat Pro dugačak je 5006 mm, odnosno 89 mm je dužai od europskog karavana te ima 3 cm vći međuosovinski razmak.

Unutrašnjost je digitalizirana, tu je i novi ekran za suvozača, a Passat Pro ima i nova sjedala s više pjene i tzv. osjećajem oblaka, koja su električno podesiva i nude funkcije ventilacije, grijanja i masaže u oba reda.

Limuzinu pokreće 2,0-litreni TSI benzinski motor s turbopunjačem sa 220 KS i 350 Nm okretnog momenta. Ugrađen je i sedamstupanjski automatik. Spominje se i osnovini 1,5 TSI sa 160 KS.