Na mostu u njemačkom gradu ograničenje je 30 km/h: Razlog je šišmiš kojega nitko nije vidio!

Od inauguracije ograničenja brzine u kolovozu 2013. već je uhvaćeno 175.830 potencijalnih neprijatelja šišmiša

U Dresdenu je postavljeno ograničenje brzine zbog jedne životinjice. Između travnja i listopada, na Waldschlößchenbrückeu je uveden limit od 30 km/h umjesto 50 km/h. Razlog je šišmiš, mali potkovnjak. Ljeti bi trebao češće ići u lov na kukce u niskom letu, spuštati se na visinu od samo jednog metra od cesta, na primjer. Ograničenje brzine daje šišmišu veće izglede da izbjegne automobile na Waldschlößchenbrückeu, javlja Radio Dresden. Ekolozi su to tražili, javlja pak Bild.

Vozači su nerijetko zbunjeni jer s primjenjuje u različitim vremenskim periodima. U travnju vozači moraju voziti 30 km/h od 19 sati do 7 sati ujutro. U svibnju i lipnju od 20 sati do 6 sati ujutro. U kolovozu i rujnu od 19 sati do 6 ujutro. U listopadu vozači moraju voziti sporije od 18 sati do 7 ujutro. Brzine kontroliraju i dvije radarske kamere.

Od inauguracije ograničenja brzine u kolovozu 2013. već je uhvaćeno 175.830 potencijalnih neprijatelja šišmiša, javio je Grad Dresden Bildu, te je plaćeno više od šest milijuna eura kazni.

Sve bi ovo bilo pohvalno, briga za životinje, ograničenje brzine, pa i kamere, da se u međuvremenu nije pojavio ozbiljan problem. Naime, mali potkovnjak nikada nije viđen u blizini mosta. Grad Dresden je 2022. uzalud tražio šišmiše. Šišmiši su pronađeni dalje od mosta, a u tom letećem društvu nije bilo malog potkovnjaka. Sad se traži ukidanje ograničenja brzine, a posebno su glasni vozači koji su tamo platili kaznu.