Ferrari – model Millennium Falcon: Legendarni svemirski brod ima gomilu dijelova posuđenih od automobila!

Model Falcon korišten u filmu Ratovi zvijezda: Nova nada iz 1977. bio je dugačak metar i pol i korišten je samo za taj film

Na Twitteru ili X-u pojavio se zanimljiv post Tamiye UK. Naime, proizvođač maketa objavio je da su dijelovi trkaćih automobila korišteni za izradu modela Millennium Falcon za prvi film Ratovi zvijezda, piše Motor1.com. Mnogi od nas očigledno nisu obraćali pažnju, ali sada je mnogo toga jasnije. Boljim pregledom vide se blokovi cilindra, ispušne cijevi, mjenjači…, na brodu kojim je upravljao Han Solo. Sad, nisu to pravi autodijelovi nego dijelovi skinuti za maketu Millennium Falcona s igrački, odnosno automobila izređanih u smanjenim omjerima.

Video na YouTube kanalu SquareModels prikazuje višegodišnji proces izgradnje makete broda. Navodi se više od 2000 dijelova iz različitih kompleta koji su korišteni na originalnoj konstrukciji, uključujući mnoštvo dijelova iz pet trkaćih automobila u omjeru 1:12, marke Tamiya.

Na boku Millennium Falcona nalaze se polovice kućišta motora i mjenjača iz kompleta Wankel rotacijskog motora, postavljenog s obje strane. Tu su  dijelovi motora iz Tamiya Ferrarija 312B, koje je lako prepoznati po dvanaest cilindara te ispušni sustavi i dijelovi okvira Chevyja iz 1957. godine.

Drugi dijelovi posuđeni su od vojnih vozila i zrakoplova. Naći ćete tenkovske cijevi, kotače, stajni trap i još mnogo toga. Model Falcon korišten u filmu Ratovi zvijezda: Nova nada iz 1977. bio je dugačak metar i pol i korišten je samo za taj film. Za film Imperija uzvraća udarac napravljena je manja verzija, a dizajn je malo izmijenjen u odnosu na izvornik.