Izgleda kao Ferrari Enzo, a ima dva mlazna motora: Plan je s ovim bolidom postići 643 km/h!

Gotovo 400 litara mlaznog goriva troši ovo vozilo u samo dvije i pol minute

Kanadski automobilski entuzijast  Ryan McQueen sanjao je o vozilu kojim će impresionirati svijet i uživati. Inspiriran Shockwave pick-upovima s mlaznim motorima koji su desetljećima oduševljavali posjetitelje raznih aeromitinga krenuo je u svoj projekt. Navedeni pick-upovi idu sve do 600 km/h i malo više iznad toga. McQueen je, potom, konstruirao svoj stroj, a njegova supruga nazvala ga je Insanity Jet Car.

McQueen je rekao da mu je trebalo pet godina da izradi karoseriju od stakloplastike, koja nevjerojatno podsjeća na Ferrari Enzo s međuosovinskim razmakom od 3302 mm. Od prijatelja je nabavio par mlaznih motora Rolls-Royce Viper i pričvrstio ih za šasiju. Dva motora s afterburnerom isporučuju 18.000 KS, a samo vozilo teško je 1723 kg. Sile pri ubrzanju dosegnut će 6 g, a očekuje se da će bolid postići 643,7 km/h.

Potrošnja goriva? Gotovo 400 litara mlaznog goriva u samo dvije i pol minute, kako tvrdi konstruktor. Izrada vozila traje već nekoliko godina, a u prvom testiranju McQueen je dosegnuo 215,6 km/h. Uskoro kreću nova testiranja i pokušaj dosezanja krajnje brzine.