Konstruktor OceanGatea odbio se voziti u podmornici Titan: Počela je istraga o nesreći u kojoj je poginulo petero ljudi!

Tijekom istrage rekao je odboru da se njegov odnos sa šefom OceanGatea Stocktonom Rushom pokvario kada je otkrio da mu ne bi bilo ugodno upravljati podmornicom

Istraga o katastrofi OceanGatea započela je ovaj tjedan. Podsjetimo to je tvrtka čija je podmornica Titan implodirala na putu do Titanica. Poginulo je svih petero ljudi koji su bili u podmornici, uključujući i vlasnika OceanGatea Stocktona Rusha. Tijekom ispitivanja u istrazi, bivši direktor inženjeringa OceanGatea i jedan od konstruktora podmornice, Tony Nissen, otkrio je da je šefovima tvrtke rekao da se nikada neće voziti u podmornici, izvještava Business Insider.

Nissen je o katastrofi ispitivan pred Istražnim odborom obalne straže. Tijekom istrage rekao je odboru da se njegov odnos sa šefom OceanGatea Stocktonom Rushom pokvario kada je otkrio da mu ne bi bilo ugodno upravljati podmornicom.

Kada su ga pitali je li podmornica prerano puštena u promet, Nissen je odgovorio, 100%.

Nissen je posvjedočio da je dobio otkaz u lipnju 2019. jer je spriječio da se tim konstruktora spusti do Titanica. Rekao je da podmornica ne radila kako je bilo zamišljeno.