Spas za Audijevu tvornicu u Bruxellesu: Javili su se Kinezi!?

Nio bi akvizicijom tvornice mogao dobiti snažan alat za stjecanje tržišnog udjela u Europi

Audijeva tvornica u Bruxellesu nalazi se u nezavidnom položaju, Q8 e-tron, jedini model koji se proizvedi na lokaciji, uskoro će biti ukinut. Međutim, piše Le Figaro, predstavnici Nija, kineske marke električnih automobila, posjetili su tvornicu i očekuje se da će dati ponudu za preuzimanje. To je tračak nade za zaposkenike.

Europska automobilska industrija trenutačno prolazi kroz vrlo teško razdoblje, a među najkritičnijim lokacijama je tvornica Audija u Bruxellesu, koja proizvodi samo Q8 e-tron. Električni SUV nikada se nije dobro prodavao, što je prisililo marku da ga prestane proizvoditi u nadolazećim mjesecima, a 2910 zaposlenika na lokaciji živi u neizvjesnosti. Međutim, mogao bi se pojaviti tračak nade s kineskim brendom Nio. Marka navodno finalizira ponudu za preuzimanje koju će predložiti grupi Volkswagen u ponedjeljak 23. rujna.

Nio bi akvizicijom tvornice mogao dobiti snažan alat za stjecanje tržišnog udjela u Europi, ali i izbjegavanje europskih carina. Troškovi bi bili manji nego da se gradi nova tvornica.