Susreću se predsjednici Toyote i Hyundaija: Na pomolu je nova velika suradnja?!

Toyota je sa svojim markama najveći proizvođač automobila na svijetu, a Hyundai je na trećem mjestu

Hyundai je upravo potpisao Memorandum o razumijevanju s General Motorsom za potencijalni zajednički razvoj i izradu automobila. Čini se da korejski brend još traži partnere, a mogla bi se realizirati suradnja Toyote i Hyundaija, prema izvorima koje navodi The Korea Economic Daily.

Predsjednik Toyote Akio Toyoda odletjet će krajem listopada u Seul. Vjeruje se da će bivši predsjednik i izvršni direktor najvećeg svjetskog proizvođača automobila posjetiti Južnu Koreju na poziv Euisun Chunga, predsjednika uprave Hyundaija. Korea Economic Dspominje da će dvojica čelnika razgovarati o – vodiku. Hyundai i Toyota bi zajedno mogli ubrzati razvoj vozila s gorivnim ćelijama i raditi na uspostavi vodikovog sustava, prije svega infrastrukture za punjenje koja nije dovoljno razvijena. Toyota već surađuje s BMW-om po pitanju vodika.

Toyota promovira vodik s modelom Mirai, koji se prodaje od kraja 2014., a Hyundai ima Nexo. Oba vozila ćete rjeđe vidjeti na cestama nego pticu dodo u prirodi, ali o potencijalu vodika se konstatno priča. Pogotovo stoga što su Kinezi trenutno zagospodarili tehnologijom električnih vozila (na baterije) pa je ovo zgodna alternativa.

Toyota je sa svojim markama najveći proizvođač automobila na svijetu, a Hyundai je na trećem mjestu.