Sve teži život Tesle u Kini: Sada je predstavljen još jedan suparnik s dramatično nižom cijenom!

Isporuke modela Y pale su 17 posto na 298.384 primjeraka u prvih sedam mjeseci ove godine

Na lukrativnom kineskom tržištu sve je teže europskim, američkim i japanskim proizvođačima postizati zadovoljavajuće prodajne brojke jer buja lokalna konkurencija. Teslin najprodavaniji automobil, Model Y, suočava se s novim konkurentom u Kini jer će Nio na tržište izbaciti električni model pod svojim novim brendom Onvo, koji je opremljen tehnologijom zamjene baterija i čak je 17 posto je jeftiniji.

Proizvođač automobila sa sjedištem u Šangaju počet će isporučivati ​​L60 od početka listopada. Cijena SUV-a bit će 206.900 juana (29.267 američkih dolara), što je 43.000 juana (6100 dolara) ispod osnovnog izdanja modela Y, piše South China Morning Post.

L60 SUV ima domet vožnje od 555 km, što je jednako Modelu Y, a bliskim američkom SUV-u mogao bi se okarakterizirati i dizajn, eksterijera i interijera.

Nova tehnologija zamjene baterija omogućuje vozačima da se vrate na cestu u samo nekoliko minuta uz promjenu baterije. S tom opcijom auto je još jeftiniji. Kupci koji odluče iznajmiti bateriju trebaju izvršiti jednokratnu uplatu od 149.900 juana (21.200 dolara) za vozilo plus mjesečnu pretplatu od 599 juana (85 dolara).

Koliko je teška situacija za Tesulu u Kini? Isporuke modela Y pale su 17 posto na 298.384 primjeraka u prvih sedam mjeseci ove godine, prema podacima Kineske udruge za osobna vozila. Sada će biti još teže… Veliki dio mlađih kupaca u Kini ionako misli da je Model Y već predugo na tržištu i odnosno smatraju ga zastarjelim. Proizvodi se od 2020. godine.