Vatrogasci nisu zadovoljni: Neprobojno staklo Tesla Cybertrucka može postati smrtonosna zamka!

Staklo Cybertrucka ima drugačiji sastav od konvencionalnog automobilskog stakla te je za ulazak u automobil potreban dodatni vatrogasac s alatom

Test sjekirom vatrogasne postrojbe otkrio je Ahilovu petu Cybertrucka. Tvrdi se da su neprobojni prozori polica životnog osiguranja, ali umjesto toga mogu ugroziti život u slučaju nesreće. Ako je automobil sudjelovao u nesreći, a vozač je zarobljen, spašavanje života ponekad može biti pitanje sekundi, posebice kada postoji mogućnosti opasnosti da se vozilo zapali. Postavlja se pitanje kako vatrogasci mogu brzo pomoći kada se na Teslinom Cybertrucku nalazi staklo koje bi trebalo biti otporno na metke iz pištolja kalibra 9 milimetara.

Američka vatrogasna služba stoga je testirala koliko je brzo moguće ući u Cybertruck. Vatrogasci su koristili klasični vatrogasni čekić koji je namijenjen brzom spašavanju života i koji  su obično učinkoviti. Ipak, na staklu Cybertrucka bila su potrebna tri udarca prije nego što se pojavila pukotina. Zatim su morali nastaviti udarati više od dvanaest puta prije nego što je nastala rupa.

Stoga, staklo Cybertrucka ima drugačiji sastav od konvencionalnog automobilskog stakla te je za ulazak u automobil potreban dodatni vatrogasac s alatom.