Hibrid, ali sportski: Uz novu Hondu Prelude bit će moguća opcija (i) ručnog mjenjača!

Proizvodnja Honde Prelude trebala bi početi u drugoj polovici 2025. godine. Stigle su službene potvrde dolaska na tržišta Japana i Europe

Hionda je najavila povratak legendarnog imena i modela – Preludea, a sad se pojavio jedan zanimljiv podatak. Zna se da će sportski kupe imati hibridni sustav na bazi dvolitrenog benzinskog motora. S njim obično ide CVT mjenjač, ali to nije sve. Prema japanskom izdanju Best Cara, izvori iz kompanije najavljuju da bi uz konvencionalni (i u kontekstu sportske vožnje osporavani) CVT, Prelude mogao ponuditi ručni mjenjač uparen s Hondinim hibridnim sustavom. Ako je to točno, ovo bi bila prva Honda od već zaboravljenog CR-Z-a koja ima ručni mjenjač hibridnom sustavu.

Očekuje se da će elektrificirani pogonski sklop kombinirati 2,0-litreni četverocilindrični motor s dva električna motora, slično onome što se nalazi u modelu Civic. Ova kombinacija bi u Preludeu trebala spojiti performanse i štedljivu vožnju.

Proizvodnja Honde Prelude trebala bi početi u drugoj polovici 2025. godine. Stigle su službene potvrde dolaska na tržišta Japana i Europe.