Xiaomi se hvali: Naše prvo vozilo je veliki prodajni hit! Cilj je i Europa!

Direktor tvrtke već je jasno dao do znanja da mu je cilj proširiti se u Europu i sustići Teslu i BYD

Xiaomi SU7 je već postigao uspjeh, ali tvrtka želi udvostručiti proizvodnju. Xiaomi se uvijek isticao svojom vrijednošću za novac jer nudi puno po razumnoj cijeni u svijetu pametnih telefona. SU7 također prati tu liniju. Uskoro će tu ideju nastaviti i drugi automobil marke, kojeg u Kini spominju kao Xiaomi MX11. Sve upućuje na to da će ga tvrtka javnosti predstaviti krajem ove godine, ali tek sljedeće godine krenut će u proizvodnju.

Do tada, Xiaomi je već četvrti mjesec zaredom prodao više od 10.000 automobila u jednom mjesecu. Ovo je izvanredna brojka s obzirom ne to da tvrtka proizvodi automobile manje od godinu dana. Višestruko je Xiaomi povećao vlastite proizvodne kapacitete, a do kraja godine će vjerojatno dosegnuti 100.000 registriranih vozila. Uostalom, direktor tvrtke već je jasno dao do znanja da mu je cilj proširiti se u Europu i sustići Teslu i BYD.

Nakon četiri rekordna mjeseca, u listopadu Xiaomi trebao dosegnuti nove visine. Xiaomi očekuje da će isporučiti i proizvesti više od 20.000 jedinica u mjesec dana. Nije to lak izazov. Proizvodne linije su zagušene, a nova tvornica poćinje s radom tek sljedeće godine.