Ubrzo stižu nove električne Honde: Potpuno drukčija ideja od konkurencije!

Nova platforma bit će niska i tanka kako bi se omogućila izrada aerodinamički učinkovitijih električnih automobila

Honda je predstavila tehnologije sljedeće generacije koje će se koristiti u novoj seriji električnih automobila pod nazivom Honda 0. Broj nula simbolizira potpuno novi početak jer Honda tvrdi da će kreće od nule. Sve se radi pod parolama tanji, lakši i pametniji. Honda će prve automobile na temelju nove strategije lansirati na globalno tržište od 2026. godine. Dva automobila Honda je već ilustrirala kroz dva koncepta pod nazivom Saloon i Space-Hub, a u siječnju će pokazati treći, razrađeniji koncept. Automobili Honda 0 će se temeljiti na potpuno novoj platformi.

Nova platforma bit će niska i tanka kako bi se omogućila izrada aerodinamički učinkovitijih električnih automobila, ali i atraktivnijih. Honda vidi ovu tanju platformu kao ključnu za privlačnost njihovih vozila u budućnosti jer trend velikih, visokih SUV-ova koji maskiraju nezgrapnu platformu električnih automobila jednostavno nije put prema naprijed. Barem tako tvrde u Hondi.

Nova platforma također će imati novu tanku bateriju i kompaktni elektromotor. Postavljanjem baterija nisko također se snižava težište te povećava sigurnost i udobnost. Honda je također najavila da će do 2030. predstaviti ukupno sedam modela na globalnoj razini. To uključuje sve, od malih, srednjih do velikih vozila.