Brembo se počastio: Kupio je važnog proizvođača komponenti ovjesa!

Öhlins Racing poznat je po komponentama ovjesa sportskih automobila i motocikala

Brembo i Öhlins Racing upravo su se ujedinili, odnosno veliki proizvođač kočnica upravo je preuzeo Öhlins od matične tvrtke Tenneco za oko 400 milijuna eura. Öhlins Racing poznat je po komponentama ovjesa sportskih automobila i motocikala, cestovnih i natjecateljskih. Sa sjedištem u Stockholmu, tvrtka je osnovana 1976. godine i trenutno ima dva proizvodna pogona u Švedskoj i u Tajlandu. Također, ima dva centra za istraživanje i razvoj na tim lokacijama, a tu su i četiri distribucijska i ispitna postrojenja u Švedskoj, Tajlandu, Njemačkoj i Sjedinjenim Državama. Öhlins Racing trenutno zapošljava približno 500 ljudi.

U ovom trenutku nije jasno hoće li Brembo napraviti značajne promjene u asortimanu proizvoda. Ranije ove godine, Brembo je najavio novi proizvodni pogon u Tajlandu.

– Öhlins je dobar za Brembo – rekao je izvršni predsjednik Bremba Matteo Tiraboschi te dodao:

– To je svjetski poznata marka, sa solidnim poslovanjem i reputacijom, kako na trkaćoj stazi tako i na cesti. Želimo dobrodošlicu Öhlinsu u našu grupu kao izvrsnu priliku za proširenje naše ponude za tržište automobila.