Jedna tvrtka želi da dizelaš pretvorite u – hibridni dizelaš: Poznata je i cijena!

Ovaj komplet pretvara svaki dizelski automobil u plug-in hibrid s dometom do 70 km

Francuska tvrtka Green Corp Konnection (GCK) već je u završnoj fazi razvoja kompleta Twin-E, koji se sastoji od niza komponenti koje mogu produžiti vijek gotovo svakog dizelskog automobila. Tržište za sada ne nudi brzo i ekonomično rješenje za one koji posjeduju dizelski automobil i kojima rast cijena onemogućuje pristup novom električnom ili plug-in hibridnom automobilu. Twin-E komplet je u završnoj fazi razvoja.

Komplet za pretvorbu s dizelskog vozila u vozilo na hibridni pogon dizajniran je tako da odgovara širokom rasponu gradskih automobila, kako osobnih, tako i gospodarskih vozila. Tvrtka je već isplanirala lansiranje i formirala mrežu od više od tisuću radionica u Francuskoj gdje bi se instalacija odvijala istog dana. Vozači će isporučiti dizelski automobil, a dobiti hibridni. Tvrtka GCK dobila je potporu francuske vlade s ciljem ubrzanja transformacije voznog parka i ispunjavanja razvojnih zahtjeva Europske unije. Očekuje da će komplet biti dostupan već krajem ove godine.

Set uključuje električni motor s 41 KS ili 54 KS koji se postavlja na mjesto gdje je prije bio mjenjač. Uključuje bateriju koja se nalazi u prtljažniku i nudi električni domet od 70 km. Ugrađeni punjač podržava snage punjenja između 1,2 kW i 3 kW te omogućuje da se baterija potpuno napuni u vremenu od 7 do 3 sata.

Komplet također uključuje sustav regeneracije energije tijekom procesa kočenja, omogućujući vozilu da napuni mali postotak kapaciteta baterije. Cilj je preinaku izvršiti na način da što manje utječe na performanse i funkcionalnost vozila. Testovi su već pokazali da kit može smanjiti potrošnju goriva sve do 1,4 litre na 100 km i emisiju CO2 na 39 g/km. Ovom pretvorbom, u kojoj je eliminiran mjenjač, automobil postaje automatski. Komplet uključuje digitalni zaslon na kojem vozač može birati između tri načina rada: električni, (samo) dizelski ili hibirdni. U električnom načinu rada automobil može postići najveću brzinu od 70 km/h. Iako službene cijene još nisu potvrđene, procjenjuje se da će koštati oko 7500 eura.