Najave iz Rumunjske: Sljedeća generacija Dacije Sandero bit će električna, ali…

Zasad nema najava da će cijela marka u nekom trenutku postati električna

Sljedeća generacija Dacie Sandero, koja bi trebala biti na cestama 2027., vjerojatno će prijeći na električni pogon. Zašto vjerojatno? Zato što će Dacia čekati kraj sljedeće godine za odluku, koja će ponajviše biti uvjetovana stanjem europskog tržišta električnih automobila, objavio je izvršni direktor marke Denis Lea Vot.

Unatoč prijašnjim nagađanjima da će automobil definitivno biti električno vozilo, Le Vot je, govoreći na pariškom sajmu automobila 2024., rekao da Dacijina strategija Leap 100 znači da će tvrtka ubrzati razvoj vozila od donošenja odluke do lansiranja automobila te će to učiniti za 100 tjedana. To Daciji omogućuje da maksimalno odgodi odluku o izboru pogona. No morat će se posvetiti benzince ili električna vozila. Naime, Renaultova grupa nema kombiniranu platformu.

Le Vot je potvrdio da će Sandero, pod uvjetom da dođe na tržište kao električno vozilo, biti drugo Dacijino električno vozilo nakon Springa. Zasad nema najava da će cijela marka u nekom trenutku postati električna, piše Autoexpres.co.uk.