Alfa Romeo Stelvio i Giulija trebali su biti isključivo električni automobili: Sada su sve mogućnosti otvorene!

Nova generacija Stelvija službeno dolazi sljedeće godine, a nova Giulia u planu je 2026. godine

Prije par godina svi su se proizvođaći žurili objaviti kada će proizvoditi isključivo električna vozila pa jeu kolovozu 2021. Stellantis objavio da će Alfa Romeo postati električna marka u Europi, Sjevernoj Amerivi i Kini do 2027. godine. Danas? Danas je sve drukčije, odnosno možda i nije. Oprostite nam na zbunjenosti, ali čini se i da kolegijima direktora u autoindustriji nema jasnih ideja. Alfin direktor na odlasku Jean-Philippe Imparato sugerira da se ta tranzicija možda ipak neće dogoditi, odnosno možda ipak neće biti tako radikalna kako je najavljivano. Govoreći na pariškom sajmu automobila, 58-godišnji direktor najavio je da će se benzinski motori vjerojatno zadržati duže nego što je isprva planirano.

Imparato je za Auto Express rekao da Santo Ficili, nadolazeći izvršni direktor Alfa Romea, planira usvojiti svestraniju liniju pogona za nove Stelvio i Giuliju. Ako električne verzije SUV-a i limuzine ne generiraju dovoljno dobre rezultate, oba modela bi mogla dobiti benzinske verzije. To će biti moguće zahvaljujući STLA Large platformi, na kojoj već vozi novi Dodge Charger. Kako čitati ovu poruku? Budite sigurni da ćete novu Giuliju voziti i kao benzinac!

Dodge Charger ima zanimljiv motor, twin-turbo, 3,0-litreni redni šestcilindrični agregat sa 420 i 550 konjskih snaga. Oba motora idu s pogonom na sve  sve kotače, ali postoji i model rada koji svu snagu usmjerava na stražnju osovinu. Ako možemo nagađati, snažniji motor mogao bi pokretati buduću Giuliju Quadrifoglio. Nova generacija Stelvija službeno dolazi sljedeće godine, a nova Giulia u planu je 2026. godine.