BMW-ov šef dizajna: Budući benzinski i dizelski modeli usvojit će izgled električne Neue Klasse!

BMW obećava da će svaki model zadržati poseban karakter, odnosno neće baš svi automobili biti poput babuški

Sljedeća generacija BMW-ovih električnih, benzinskih i dizelskih automobila ne samo da će izgledati slično, već će također dijeliti iste visokotehnološke, futurističke značajke iznutra, nudeći gotovo identično korisničko iskustvo bez obzira što se nalazi ispod poklopca motora. Otkrio je to Adrian van Hooydonk, šefa dizajna BMW Grupe, koji je najavio da će svaki budući BMW, bez obzira na pogonski sklop, govoriti dizajnerski jezik Neue Klasse. Naravno, bit će i razlika u proporcijama između, na primjer, električnih automobila i vozila na platformi koja je bazično podržava stražnji pogon te benzinske i dizelske motore.

U razgovoru za Top Gear, van Hooydonk je objasnio:

– Veliki napredak s električnim vozilima, novim tehnologijama i dizajnerskim jezikom, prenijet će se na cijeli portfelj proizvoda, uključujući naša vozila s unutarnjim izgaranjem. Kupcima neće biti teško, svi će dobiti nove moderne BMW-e i moći će birati pogon.

BMW obećava da će svaki model zadržati poseban vizualni karakter, odnosno neće baš svi automobili biti poput babuški. Van Hooydonk naglašava visokotehnološko korisničko iskustvo u budućim modelima, kao što je BMW Panoramic Vision head-up zaslon. Detalji interijera uključivat će središnji zaslon osjetljiv na dodir nekonvencionalnog oblika, futurističke kontrolne funkcije na upravljaču i ekološki prihvatljiv dodir s opsežnom upotrebom recikliranih materijala.

Prvi proizvodni model koji će usvojiti novi stilski jezik bit će električni BMW iX3, koji bi trebao stići 2025.