Direktor prodaje Volkswagena: Budućnost su električni automobili, ali…

Nadolazeći električni ID.2 imat će dizajn koji će više podsjećati na modele s motorima s unutarnjim izgaranjem

VW-ov šef prodaje i marketinga Martin Sander rekao je da je budućnost električna, ali da će VW nastaviti nuditi modele s motorima s unutarnjim izgaranjem sve dok ih kupci budu tražili.

– Globalno tržište tih vozila još uvijek je toliko veliko da danas ne možemo odrediti datum završetka njihovog razvoja. Naravno, prije ili kasnije doći će kraj, određen zahtjevima kupaca. Sve dok vidimo da kupci zahtijevaju vozila s s motorima s unutarnjim izgaranjem, imat ćemo ih u ponudi – rekao je Sander za Autocar.

Sander je izrazio frustracije zbog nekih vlada koje se nisu posvetile električnoj budućnosti.

– Želio bih da političari to prepoznaju i jednostavno se jasno posvete činjenici da će to biti budućnost i ponude potrošačima izvjesnost.

Sander misli da je proizvođač automobila učinio svoj dio ulaganjem milijardi u nova vozila, kompletnu liniju vozila na novim platformama koje nudi globalno.

Kako VW nastavlja s paralelnom prodajom jednih i drugih modela, Sander je rekao da će biti više podudaranja u dizajnu modela. Na primjer, nadolazeći ID.2 imat će dizajn koji će više podsjećati na modele s motorima s unutarnjim izgaranjem nego na neka nedavna električna vozila.

– Mislim da je jako važno da imamo jasan Volkswagenov dizajnerski jezik – zaključio je.