Prvi leteći automobil odobren je u Europi: Sposobnosti (navodno) velike, cijene visoke!

Prvi leteći automobil na svijetu sada je spreman za lansiranje na tržište. Za paprenu cijenu možete si kupiti automobil koji se može voziti cestama, ali i letjeti

Nizozemska tvrtka Pal-V stoji iza Libertyja, prvog letećeg automobila na svijetu, koji je sada službeno pregledan i odobren za uporabu. Model je mješavina tricikla i žirokoptera, malog letećeg zrakoplova koji podsjeća na helikopter. Uglavnom, kada Liberty vozi kopnom, lopatice rotora se preklapaju i tada mogu postići brzinu od 160 km/h, u zraku vozilo koristi 200 konjskih snaga i može letjeti između 50 i 180 km/h. Domet Libertyja u zraku je 80 kilometara.

Za one koji žele nabaviti Pal-V Liberty, postoje dvije mogućnosti: Sport Edition za 299.000 eura ili Pioneer Edition za koji vam treba 499.000 eura. Potonji se proizvodi samo u 90 primjeraka. Međutim, ne smiju svi voziti ovaj leteći automobil. Naime, za vožnju vam je potrebna pilotska dozvola jer vam je potrebna površina za slijetanje od 90 do 200 metara, kao i širina od 20 metara.