Zovu ga kineskom verzijom Tesla Cybertrucka: Može biti SUV ili pick-up, a cijena je – iznenađujuća!

Dužina je E07 raskošnih 5,5 metara, međuosovinski razmak je 3,12 metara, što daje dovoljno prostora straga, ali i prtljažnog prostora

Changan Qiyuan E07 može se koristiti kao SUV i kao pick up. Mnogi ga će zovu kineskom verzijom Tesla Cybertrucka. Prošli mjesec objavljena je pretprodajna cijena, a sad je, zajedno sa svim infomracijama, objavljena i snižena službena prodajna cijena od 26.000 do 41.500 eura.

Što se tiče izgleda, odmah se ističe zadnji kraj, a to je i bit ovog automobila. Poklopac na prtljažniku može se uvući pa se hatchback pretvara u pick-up, a potom se stražnja stranica može otvoriti prema van, te podnijeti teret od 300 kilograma. Kontaktna površina cijelog stražnjeg prostora je od tvrde plastike otporne na ogrebotine, vodootporna je i može se prati. S obje strane se nalaze trake i kuke, kao i napajanje od 220 V koje se može spojiti na uređaje, a tu je i staklena pregrada između stražnjeg dijela i kokpita, kako bi se izolirala kabina. Stražnja sjedala E07 mogu se preklopiti, a ispod se krije veliko spremište.

Dužina je E07 raskošnih 5,5 metara, međuosovinski razmak je 3,12 metara, što daje dovoljno prostora straga, ali i prtljažnog prostora. Moguća je i ugradnja šatora koji se veže na stražnji kraj. Dizajn interijera je jednostavan. Nema klasične instrumentne ploče, a umjesto toga ugrađen je head-up displej. Uz ekran infotainmenta, koji se može zakretati, zaslon sa zabavnim sadržajima (aplikacijama, filmovima…) integriran je na vizir za zaštitu od sunca na mjesto suputnika. Uz skuplje verzije ugrađuje se zračni ovjes.

Dva su tipa pogona, jedan je range extender, a drugi – električni. Uz verzije s produženim dometom ide 1,5-litreni turbobenzinac sa 141 KS. Verzija s jednim motorom dolazi sa stražnjim elektromotorom 310 KS, dok verzija s dva motora ima i prednji elektromotor od 176 KS. Kapacitet paketa baterija je 39,05 kWh, što omogućuje električni domet od 200 km, odnosno 185 km.

Verzija s jednim električnim motorom opremljena je stražnjim elektromotorom od 338 KS, dok verzija s dva motora ima i prednji elektromotor od 252 KS. Ovisno o veličini baterija domet je od 551 km do 1000 km. Uzmite u obzir da je to ipak certificirano po kineskom ciklusu mjerenja, koji nije pretjerano realan. Podržano je i visokonaponsko brzo punjenje od 800 V te se domet od 365 km može postići za oko 15 minuta punjenja.