Nova baterija za hibride: Imat će veći domet nego neki električni automobili!?

Čak će 30 plug-in hibridnih modela iduće godine biti opremljeno baterijom Freevoy

Kada govorimo o plug-in hibridima, spominje se maksimalni domet od 120 km. Uglavnom je to kraće. No plug-in hibridi bi mogli postati iznimno atraktivni jer se na tehnološkom polju događaju važne stvari. Kineski CATL predstavio je novu Freevoy Super Hybrid Battery, koja navodno omogućava do 400 km dometa plug-in hibridima. Na struju. Uvijek treba uzeti u obzir da je navedena kilometraža izračunata po kineskim mjerenjima potrošnje i da je vjerojatno preambiciozna, ali ako joj oduzmete i 150 km dolazite do zavidne brojke s kojom se muče i mnogi električni automobili.

Osim što pruža značajno povećanje dometa, CATL kaže da baterija Freevoy podržava superbrzo punjenje. To znači da bi zaustavljanje od 10 minuta moglo osigurati više od 280 km dometa. Sad malo za ljubitelje struke – dizajn baterije uključuje tehnologiju modifikacije površine materijala katode, zajedno s inovativnom formulacijom elektrolita visokog napona, kako bi se stvorio nano zaštitni sloj. To učinkovito smanjuje nuspojave unutar aktivnog sloja. Uključivanje visokoaktivnih čestica u pobuđenom stanju u materijalu katode značajno povećava učinkovitost transporta litijevih iona.

Čak će 30 plug-in hibridnih modela iduće godine biti opremljeno baterijom Freevoy. Među prvima koji će je usvojiti bit će marke poput Cheryja, GAC-a, Geelyja i VOYAH-a.