Prilika za proširivanje suradnje: Sastanak čelništva Hrvatskog autokluba i Hrvatskog crvenog križa!

Raspravljalo se o potencijalnom proširivanju suradnje u kontekstu osposobljavanja što većeg broja građana za pružanje prve pomoći u svim situacijama nastanka ozljeda i naglo nastupajućih bolesti

Dana 23. 10. 2024. Hrvatski autoklub je posjetila visoka delegacija Hrvatskog crvenog križa koju su činili predsjednik prim. Josip Jelić, izvršni predsjednik Robert Markt i ravnatelj Gradskog društva Crveni križ Vinkovci Branislav Tomić. S gostima iz HCK-a razgovarali su predsjednik Hrvatskog autokluba Ivo Bikić, glavni tajnik Željko Mijatović i zamjenik glavnog tajnika Igor Šiško.

Hrvatski autoklub i Hrvatski crveni križ surađuju dugi niz godina kao dionici sustava osposobljavanja kandidata za vozače motornih vozila i vozačkih ispita. Hrvatski crveni križ u sklopu tog sustava provodi osposobljavanje te stručno usavršavanje i provjeru znanja instruktora, predavača i ispitivača prve pomoći iz nastavnog predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nesreći, te sudjeluje u provedbi programa prve pomoći za kandidate za vozače motornih vozila. Tijekom sastanka raspravljalo se o izazovima koji postoje u predmetnom sustavu i načinima za njegovo daljnje unaprjeđenje.

 Također, raspravljalo se o potencijalnom proširivanju suradnje u kontekstu osposobljavanja što većeg broja građana za pružanje prve pomoći u svim situacijama nastanka ozljeda i naglo nastupajućih bolesti. Poticanjem svakog pojedinca na pomoć i samopomoć pomaže se u izgradnji sigurnijih i zdravijih zajednica.