Stiže Xiaomijev sprinter: Novi automobil imat će nevjerojatne performanse!

Xiaomi će službeno lansirati Ultra verziju modela SU7 29. listopada, prema najavi izvršnog direktora tvrtke Lei Juna

Na X-u, direktora tvrtke Xiaomi Lei Jun je napisao: Pripremite se! Tweetat ću uživo 29. listopada o našim novom Xiaomi HyperOS 2 i Xiaomi SU7 Ultra. Jedva čekam podijeliti s vama našu najnoviju limuzinu.

Xiaomi SU7 Ultra temelji se na ranijem prototipu SU7, ali gubi neke od agresivnijih trkaćih elemenata viđenih u konceptnom modelu. Teaser slika koju je podijelio izvršni direktor otkriva da će vozilo zadržati stražnji spojler. Prototip prikazan prije nekoliko mjeseci imao je najveću brzinu od preko 350 km/h i ubrzavao je od 0 do 100 km/h za 1.97 sekundi. Od 0 do 200 km/h, prototipu Ultra trebalo je 5.96 sekundi, a da bi postigla 300 km/h trebalo joj je 15.07 sekundi.

Prototip je bio opremljen specijaliziranim sustavom kočenja, uključujući trkaće kočione diskove, što je vozilu omogućilo zaustavljanje od 100 do 0 km/h za samo 25 metara. Međutim, konfiguracija za proizvodnu verziju bit će otkrivena tek na predstavljanju sljedećeg utorka, 29. listopada. No sumnje nema, Xiaomi se sprema predstaviti električnu limuzinu s nevjerojatnim performansama. Barem na ravnim dijelovima cesta.