Teleća koljenica s pireom od batata, pečenom brokulom i mrkvom
Sastojci za 4 osobe
Teleća koljenica oko 2 kg
Batata 50 dag
Maslaca 10 dag
Brokula 25 dag
Crveni luk 12 dag
Mrkva 25 dag
Bijelo vino 0,5 dl
Cherry rajčice 8 dag
Suncokretovo ulje 0,5 dl
Sol i papar
Peršinov list
Priprema
1. Meso odvojite od kosti, začinite, dodajte korjenasto povrće, poklopite i pecite na 145 stupnjeva Celzijevih oko 120 minuta.
2. Batate skuhajte i napravite pire, brokulu i mrkvu blanširajte pa karamelizirajte u tavici na maslacu. Ukrasite i poslužite. Na isti način možete pripremiti i janjeću koljenicu.
Savjet: Tajna sočnosti je u pečenju na nešto nižim temperaturama od uobičajenih, na podlozi od povrća. A da to ipak ne bi trajalo predugo, kod koljenice odvojite meso od kosti!