Teleća koljenica – da, uvijek može!

Birate li priloge uz koljenicu, probjate ovaj naš izbor i sigurno nećete pogriješiti
Teleća koljenica s pireom od batata, pečenom brokulom i mrkvom

Sastojci za 4 osobe

Teleća koljenica oko 2 kg

Batata 50 dag

Maslaca 10 dag

Brokula 25 dag

Crveni luk 12 dag

Mrkva 25 dag

Bijelo vino 0,5 dl

Cherry rajčice 8 dag

Suncokretovo ulje 0,5 dl

Sol i papar

Peršinov list

 

Priprema
1. Meso odvojite od kosti, začinite, dodajte korjenasto povrće, poklopite i pecite na 145 stupnjeva Celzijevih oko 120 minuta.

2. Batate skuhajte i napravite pire, brokulu i mrkvu blanširajte pa karamelizirajte u tavici na maslacu. Ukrasite i poslužite. Na isti način možete pripremiti i janjeću koljenicu.

Savjet: Tajna sočnosti je u pečenju na nešto nižim temperaturama od uobičajenih, na podlozi od povrća. A da to ipak ne bi trajalo predugo, kod koljenice odvojite meso od kosti!