Puževi i batat, odlična kombinacija

Naš prijedlog za ručak - budite kreativni i pripremite ovo ukusno jelo
Domaći rezanci od batata s puževima

Sastojci za 4 osobe

Rezanci od batata žuti i ljubičasti    0,5 kg

Puževi (u salamuri)        0,125 kg

Crveni luk   1 glavica

Češnjak   3 režnja

Svježa rajčica  2 kom

Špek 0,1 kg

Dimljeni sir 0,1 kg

Bijelo vino           0,1 l

Maslinovo ulje 2 žlice

Mediteranske trave (ružmarin, timjan, kadulja i bosiljak)    1 žličica

Sol i papar po želji

 

Priprema

1. Luk i češnjak očistimo i sitno isjeckamo te na maslinovu ulju pirjamo dok ne dobije zlatnu boju, dodamo mediteranske trave, sitno izrezani špek i puževe. Pirjamo (oko 15 minuta) i dodamo malo bijelog vina dok vino ne ispari.

2. Dodamo kuhane rezance i ribani sir te začinimo solju i paprom. Za dekoraciju u pećnici na masnom papiru ispečemo plošku špeka koji smo pokrili dimljenim sirom.