Domaći rezanci od batata s puževima
Sastojci za 4 osobe
Rezanci od batata žuti i ljubičasti 0,5 kg
Puževi (u salamuri) 0,125 kg
Crveni luk 1 glavica
Češnjak 3 režnja
Svježa rajčica 2 kom
Špek 0,1 kg
Dimljeni sir 0,1 kg
Bijelo vino 0,1 l
Maslinovo ulje 2 žlice
Mediteranske trave (ružmarin, timjan, kadulja i bosiljak) 1 žličica
Sol i papar po želji
Priprema
1. Luk i češnjak očistimo i sitno isjeckamo te na maslinovu ulju pirjamo dok ne dobije zlatnu boju, dodamo mediteranske trave, sitno izrezani špek i puževe. Pirjamo (oko 15 minuta) i dodamo malo bijelog vina dok vino ne ispari.
2. Dodamo kuhane rezance i ribani sir te začinimo solju i paprom. Za dekoraciju u pećnici na masnom papiru ispečemo plošku špeka koji smo pokrili dimljenim sirom.