Romerov filmski klasik ima i nastavak: Uskoro će u kina!

Noć živih mrtvaca postao je jedan od najboljih filmova svih vremena, a odlična vijest za sve ljubitelje tog djela je podatak da postoji scenarij nastavka

Svaki ljubitelj filmske umjetnosti zna za Noć živih mrtvaca, koji je postao klasik horora, ali je ponudio i mnogo više od klasičnih obrazaca horora. Redatelj George A. Romero te je 1968. iskoristio filmsku platformu za angažirani društveni komentar, osobito kritiku rasne segregacije. Noć živih mrtvaca postao je jedan od najboljih filmova svih vremena, a odlična vijest za sve ljubitelje tog djela je podatak da postoji scenarij nastavka. Noć živih mrtvaca 2 napisana je sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a navodno scenarij potpisuje ista ekipa kao i prvi film.

Producentska kuća koja je vlasnik prava na filmove iz serije Živih mrtvaca odlučila je realizirati taj scenarij. Ideja je da se film u kinima nađe već sljedeće godine, a zasad nije poznato ništa o redatelju i glumcima. George A. Romero nažalost je preminuo prošle godine, a osim ovog naslova snimio je Zoru živih mrtvaca, Dan živih mrtvaca te još mnoge druge horore koji nisu bili vezani uz zombije.