Probajte najbolja juneća rebrica

S ovim dijelom junetine najčšće kuhamo juhu, ali može i drugačije, s njokima
Juneća rebrica u bijelom vinu s njokima

Sastojci za 4 osobe

Juneća rebra 0,80 kg

Mrkva 0,20 kg

Korijen celera 0,10 kg

Crveni luk 0,15 kg

Suncokretovo ulje 2 žlice

Bijelo vino 0,10 l

Timjan 2 grančice

Sol i papar po želji

 

Njoki

Krumpir 0,30 kg

Oštro brašno 0,12 kg

Jaje 1 kom

Sol po želji

 

Priprema

1. Zamolimo mesara da nam ispili kosti da ne budu prevelike te ih nožem odvojimo svaku za sebe.

2. U loncu na malo ulja prepečemo rebrica sa svih strana i izvadimo van.

3. U lonac dodamo sitno sjeckani luk, naribani  korijen celera i mrkvu narezanu na dugačke deblje rezance. Pirjamo dok se ne zarumeni,  vratimo meso, podlijemo bijelim vinom, dodamo timjan i uz podlijevanje s malo vode pirjamo na laganoj vatri oko 2 sata dok meso ne omekša te serviramo uz njoke.

4. Za njoke skuhamo krumpir u ljusci te protisnemo pa u pire dodamo sol, brašno i jaje. Zamijesimo rahlo tijesto i izrežemo u njoke te skuhamo u slanoj vodi.