Nova Honda CR-V nastavlja u pobjedničkom ritmu

Recept uspjeha krije se u gotovo autobusnoj izdašnosti s prostorom i Hondinoj neupitnoj kvaliteti. Ima tu još razloga, a s novim CR-V-om će se trendovi sigurno nastaviti

Već znate da je ovo vijest o Hondi CR-V i da se u naslovu spominje pridjev ‘pobjedničkom’, pa je pomalo deplasirano postaviti pitanje: znate li koji je SUV najprodavaniji na svijetu? Ako vam se još ne nameće odgovor, razmislite malo. Da, to je Honda CR-V, ona je globalni model i globalno je obljubljena, zvijezda SUV-klase. Recept njezina uspjeha krije se u gotovo autobusnoj izdašnosti s prostorom i Hondinoj neupitnoj kvaliteti. Ima tu još razloga, a s novim CR-V-om će se trendovi sigurno nastaviti. On vizualno ne zastranjuje, a u sferi prostora daje još više jer je međuosovinski razmak duži tri centimetra od prethodnika. Može se konfigurirati i verzija s tri reda sjedala, a kad su spuštena, prtljažnik je obujma 561 litru. 

A sad put pod noge! Sjećate li se pizze u Studentskom centru u Zagrebu? Bila je miješana sa špekom (i kožicom od špeka) i… bez špeka. Tako je i s ponudom motora u CR-V-u, ali mora se priznati da jedini 1,5-litreni motor ipak nadilazi kulinarske dosege uvijek dragih i vedrih teta iz SC-a. Moderan motor dostupan je sa 173 KS s ručnim mjenjačem ili sa 192 KS s CVT mjenjačem. Dakle, sa špekom ili bez špeka. Pogon je na sva četiri kotača (ručni mjenjač ili CVT) i na prednje kotače (samo ručni mjenjač). Početna cijena je 229.900 kuna. Usput, redizajniran je i manji SUV HR-V, a njega možete nabaviti po cijeni od 187.990 kuna pa naviše.