Xiaomijev smartphone za gamere stiže u Europu

Uređaj je predstavljen u Kini još početkom godine dok je u Europi predstavljanje najavljeno 16. studenoga

Black Shark ime je novog Xiaomijevog uratka specijaliziranog za igrice. Uređaj je predstavljen u Kini još početkom godine dok je u Europi predstavljanje najavljeno za 16. studeni. Uređaj je opremljen odvojivom podlogom za igranje i tekućim hlađenjem s kojim se postiže smanjenje zagrijavanja.

Xiaomi Black Shark pokreće moćni Snapdragonov 845 procesor, grafika je Adreno 630, uz 8 GB RAM-a i 128 GB internog prostora za pohranu. Baterija je kapaciteta 4000 mAh, displej formata 21:9 s veličinom ekrana od 5.99 inča te rezolucijom od 1080 X 2160 točaka.

Uređaj dolazi s instaliranim Android Oreo operativnim sustavom i mogućnošću prebacivanja iz klasičnog u gejmerski mod nazvan shark space. Prelazak u gamerski mod automatski će osloboditi memoriju za bolje performanse i isključiti obavijesti i pozive. Black Shark ima i odlične kamere od 20 MP f/2.0 za selfie kameru, dok straga ima dvostruku kameru od 12 MP f/1.8 + 20MP f/1.8.

Premda još nema informacija o cijeni uređaja za njegovo najavljeno globalno predstavljanje, cijena Black Sharka za verziju sa 6 GB RAM-a i 64 GB prostora za pohranu u Kini je 480 dolara pa je za očekivati da će i globalna cijena uređaja biti na toj razini. Black Shark bit će predstavljen u 28 europskih zemalja među kojima je i Hrvatska.