Uspjeh nastavka Čudesnih zvijeri je zajamčen

Rezultat na kino blagajnama ne može pokvariti niti čudno ponašanje Johnnyja Deppa

Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela, drugi je spinoff fila serijala o Harryju Potteru nastao po djelu autorice J.K. Rowling. On se od petka 16. studenoga počinje prikazivati u kino dvoranama. Nakon megapopularnih hitova s Harryjem Potterom u drugom nastavku  Čudesnih zvijeri okupljena je prestižna glumačka ekipa koju predvodi Johnny Depp u ulozi tajanstvenog čarobnjaka Gellerta Grindelwalda.

Fanovima serijala filmova ne smeta niti cijela pomutnja oko Johnny Deppa koji je optužen za navodno zlostavljanje te proživljava osobnu drama u privatnom životu oko čega se na društvenim mrežama vodi velika polemika.

Naime, Deppa je optužila njegova bivša žena Amber Heard za psihičko zlostavljanje što on demantira. Također je tijekom nedavnog intervju Rolling Stoneu pušio hašiš te se činilo da je i na nekim drugim, težim drogama. Uz sve navedeno Johnny je tijekom intervju popio i velike količine vina, a novinaru je počeo dosađivati dugim monologom o razlozima svojeg financijskog kraha. Navodno je išao stavku po stavku i to je trajalo…

Kako problemi s neobuzdanim glumcem ne bi bili jedini, pobrinuli su se i filmski kritičari, čije recenzije ne maze Grindelwalda i čarobnjačku ekipu. No sve to nema gotovo nikakav utjecaj na legiju ljubitelja univerzuma Harry Pottera, odnosno Čudesnih zvijeri. Interes na Wikipediji i ostalim internetskim stranicama je ogroman, a komparacija prvog filma Čudesnih zvijeri i gdje ih naći i ovog drugog dijela pokazuje da je u vremenu prije premijere filma interes za nastavkom mnogo veći. Štoviše, nakon naslova filma najviše se googla upravo pojam Grindelwald. Očito je da vanjski čimbenici bili oni dobri, loši ili ravnodušni jednostavno ne utječu na svijet filma jer se film željno očekuje obožavateljima. Procjena je da će u prvom vikendu prikazivanja Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela zaraditi 250 milijuna dolara u kinima u svijetu, što je oko 30 milijuna više od Čudesnih zvijeri i gdje ih naći.