Coldplay se opet primaju posla i snimaju album

Na Amazon Primeu kreće i dokumentarac o dvadeset godina karijere globalno popularnog pop benda

Britanski pop bend Coldplay trenutačno je u fazi hibernacije, ali ona neće dugo trajati. Prijatelj i suradnik benda Mat Whitecross otkrio je da su dečki spremni ući u studio sljedeće godine i započeti rad na novom albumu. Navodno pjevač Chris Martin piše dvije do tri pjesme dnevno, a iz tog obilja planira izabrati najbolje, rekao je Whitecross glazbenom magazinu NME.

– Nakon svakog albuma osjećali su se potrošeno i rekli bi: Sad više nemamo što reći, možda je najbolje da prestanemo s radom. Međutim, uvijek bi pronašli motiv i vratili se. Tako će biti i sad. Po svemu što znam ovo će biti zanimljiv album, ali ne mogu vam ništa više reći – objasnio je Mat Whitecross.

Tajnoviti Mat Whitecross potpisuje dokumentarac A Head Full Of Dreams koji prati povijest benda tijekom svih 20 godina. U njemu će gledatelji imati priliku vidjeti brojne dosad neviđene snimke, a prikazivat će se od 16. studenoga na Amazon Prime Videu.

Coldplay će početkom prosinca izdati i album snimljen na nastupu uživo tijekom posljednje turneje, koji će se zvati Live in Buenos Aires, a bit će dostupan u paketu s dva DVD-a i dva CD-a ili 2 DVD-a i tri vinila u zlatnoj boji. Najsiromašniji i najjeftiniji set sadržavat će dva CD-a.