Kako postati Freddie u nekoliko teških koraka

Pjevač Queena bio je trkač dugoprugaš u školi, a kasnije se bavio boksom

Svi se slažu da je Remi Malek odradio odličan posao glumeći pjevača Queena Freddieja Mercuryja u sasvim prosječnom filmu Bohemian Rapsody, ali gotovo nitko ne zna koliko je to zahtjevan zadatak. Pokušala je to objasniti koreografkinja Polly Bennet, koja je radila na filmu.

– Freddie je bio trkač dugoprugaš u školi, a kasnije se bavio boksom. To je razlog zbog kojega je trčao po pozornici i pravio se da boksa.

Polly Bennet govorila je i o Mercurijevim nesigurnostima, osobito onima koje se tiču fizičkog izgleda.

– Ako imate nešto na tijelu čega ste svjesni, odnosno svjesni ste da vam je to nedostatak onda ćete učiniti sve da to prikrijete, a Freddie je spominjao svoje velike zube i upravo je zbog toga držao mikrofon blizu ustima.

Sve je te detalje Remi Malek morao proći, zapamtiti i aplicirati u svojoj ulozi. Tu su i poznate Mercuryjeve poze i brojni detalji, osobito na nastupima: zabacivanje glave, okreti, ekspresije lica…

Remi Malek je pak rekao da mu je žao što nije imao priliku istraživati više o Mercuryjevom životu.

– Na pozornici ste mogli primijetiti da je elegantan i elokventan, a trebalo je pokazati odakle je sve to došlo. Nema mnogo umjetnika koji na pozornicu mogu izaći u krznu od glave do pete, popiti čašu šampanjca i reći ljudima u publici da se skinu goli ako to žele, a da u smo tome ima nešto kraljevsko, elegantno.