Najopasnije pjesme u vožnji: Zbog njih ste agresivni!

Istraživanje provedeno na 96 najpopularnijih pjesama sa Spotifyja identificiralo je pjesmu Green Daya American Idiot kao najopasniju

Ne postoji puno stvari koje nam pružaju užitak u vožnji kao vožnja uz omiljene pjesme. Prema novoj studiji sada doznajemo da sve pjesme nisu primjerene za slušanje u vozilu, barem kad se radi o cestovnoj sigurnosti. Studija koju je provela britanska financijska kuće Moneybarn otkriva da je većina omiljenih pjesama opasna za vozače dok su za upravljačem vozila.

Općenito, glazba s BPM-om (broj beatova u minuti) većim od 120 može imati negativan utjecaj na vožnju te može rezultirati većim brzinama i s više prometnih prekršaja. Koje su to pjesme opasne za slušanje tijekom vožnje? Moneybarnovo istraživanje provedeno na 96 najpopularnijih pjesama sa Spotifyja identificiralo je pjesmu Green Daya American Idiot kao najopasniju od svih za vožnju.

Zanimljivo je da se manje od 30 posto najpopularnijih pjesama sa Spotifya  smatra sigurnima dok vozite, a u tom nizu najprihvatljivijih prvo mjesto zauzima epska Stairway to Heaven britanskog hard rock benda Led Zeppelin.

– Stvarno je zanimljivo uočiti da nešto tako nevino kao što je biranje pjesama za putovanje može potencijalno imati negativan učinak na našu vožnju – istaknuo je Tim Schwarz, voditelj marketinga u Moneybarnu.

Moneybarnova studija je također otkrila da nije samo tempo i energija pjesme to što negativno utječe na našu vožnju. Vjeruje se da glasnoća pjesme također povećava vrijeme reakcije kao i broj otkucaja srca.

Top 5 najopasnijih pjesama u vožnji:
1. American Idiot – Green Day
2. Party in the U.S.A – Miley Cyrus
3. Mr. Brightside – The Killers
4. Don’t Let Me Down – The Chainsmokers
5. Born to Run – Bruce Springsteen

Top 5 najsigurnijih pjesama u vožnji:
1. Stairway to Heaven – Led Zeppelin
2. Under the Bridge – Red Hot Chili Peppers
3. God’s Plan – Drake
4. Africa – Toto
5. Location – Khalid