Predsjednik Trump odlikovao Elvisa

Presley je jedna od sedam osoba koje su odlikovane na Trumpovoj prvoj svečanosti dodjela Medalje slobode otkad je postao predsjednik

Legendarni pjevač odlikovan je na Trumpovoj prvoj ceremoniji dodijele predsjedničke Medalje slobode. Nagrada je najveće odlikovanje koje predsjednik može dodijeliti civilu i zamišljena je da prepozna one koji su ostvarili izuzetan i zaslužan doprinos sigurnosti, nacionalnim interesima SAD-a, svjetskom miru, kulturi…
Presley je jedna od sedam osoba koje su odlikovane na Trumpovoj prvoj svečanosti dodjela Medalje slobode otkad je postao predsjednik.
– Amerika je blagoslovljena što ima najvještije, najstrastvenije i najtalentiranije na svijetu – rekao je Trump, te dodao:
– Mi smo istinski velika nacija kojoj sada ide jako, jako dobro.
U izjavi glasnogovornika Bijele kuće objašnjeno je kako je Presley izabran za nagradu. Presley je definirao američku kulturu milijardama fanova diljem svijeta. Miješajući gospel, country te rhythm and blues Elvis je stvorio svoj zvuk.
Pokojna zvijezda rock’n’roll sada se pridružila kolegama glazbenicima poput Boba Dylana, Stevie Wondera, Brucea Springsteena, Arethe Franklin i Diane Ross koji su već dobili odlikovanje. Ostali primatelji predsjedničke Medalje slobode bili su ikona bejzbola Babe Ruth, NFL igrači Roger Staubach i Alan Page, Antonin Scalia s Vrhovnog suda pravde, senator Orwell Hatch te liječnik i filantrop Miriam Adelson.
Mnogo će s dozom zluradosti komentirati da je najbolje bilo dati medalju Elvisu zbog toga što bi malo tko od živih umjetnika došao na dodjelu jer ih se većina ne slaže s politikom predsjednika Trumpa. No o tome se ne isplati razmišljati, Elvis je svoju medalju definitivno zaslužio.