Kubica se vraća na utrke F1: Od sljedeće sezone vozi Williams

Poljak nije samo sjajan vozač, s njim dolazi i vojska sponzora, a to Williams ne može zanemariti

Prošlo je osam godina otkako je na jednom natjecanju u reliju poljski vozač Robert Kubica imao tešku nesreću. Izlijetanje s ceste bilo je stravično, njegova Škoda smrskana, zaštitna ograda probila je kokpit vozila, a čak je prijetila opasnost da će mu desna ruka biti amputirana. Uslijedio je frustrirajuće dugi period oporavka, morao se oprostiti s Formulom 1, pokušavao je bez većih uspjeha u reliju, a od početka aktualne sezone F1 namijenjeno mu je mjesto rezervnog i testnog vozača u Williams-Mercedesu.

No, sada je napokon objavljeno: Robert Kubica vozit će sljedeće sezone bolid Williamsa na utrkama Formule 1. Poljak nije samo sjajan vozač, s njim dolazi i vojska sponzora, a to Williams ne može zanemariti. Ova legendarna momčad Formule 1 u velikoj je rezultatskoj krizi i sljedeće sezone će joj trebati svježi kapital, a Kubica osim pojačanog medijskog interesa nosi i moćne poljske tvrtke koje su se spremne pojaviti na reklamnom prostoru bolida.

Njegov momčadski partner bit će mladi i talentirani Britanac George Russell, pobjednik ovogodišnjeg FIA Formula 2 prvenstva.