Britanski mediji o C5 Aircrossu: Komforan u svim uvjetima

Za dvije godine pojavit će se plug-in hibrid s pogonom na prednje kotače, a sad će kupci moći birati između benzinaca i dizelaša koje su već upoznali s Peugeotom 3008

Predstavnici britanskih medija imali su priliku voziti novi Citroën C5 Aircross u Maroku pa ćemo prenijeti njihove dojmove o novom kompaktnom SUV-u koji je izašao ispod istog čekića kao i Peugoet 3008 te Opel Grandland. U osvrtu mu magazin Top Gear daje ocjenu 8/10, hvaleći udobnost (komforan u svim uvjetima), a kudeći multimedijski sustav koji bi po mišljenju novinara trebao biti precizniji. Ističe novi sustav amortizera s progresivnim hidrauličnim graničnicima, koji su se prvotno pojavili na reli automobilima, a sad im je cilj učiniti vožnju udobnijom.

Za dvije godine najavljena je hibridna plug-in verzija s pogonom na prednje kotače (3008 imat će pogon na sva četiri kotača), a novinari su vozili 1,6-litreni benzinac i dvolitreni dizelaš s po 180 KS. Mjenjač je bio automatski s osam stupnjeva i svi ističu da je solidan, a servo upravljača je lagan.

Magazin Autocar dao je C5 Aircrossu tri i pol zvjezdice od pet. Posebno napominje prostranu unutrašnjost s tri individualno pomična sjedala straga. U Autocaru napominju da ovjes dobro funkcionira na manjim neravninama, dok je na velikim rupama sličan konvencionalnom ovjesu. AutoExpress je C5 Aircrossu dao istu ocjenu kao i prethodni magazin. Novinar hvali styling koji je potpuno drugačiji od ostatka klase kompaktnih SUV-ova, a kao nedostatak je istaknuo lupanje ovjesa na većim rupama.

Mjesečnik CAR dao je C5 Aircossu četiri zvjezdice od 5, a njegovom novinaru sviđaju se udobnost koju pruža ovjes, prostranost te precizan rad automatskog mjenjača.