Leti, leti… Audi? Leti i letjet će u budućnosti

Audi je već testirao umanjeni model svoje gradske letjelice Pop.Up Next, a nastavlja razvoj u suradnji s Airbusom i Italdesignom

Audi ne odustaje od svog Pop.Up Next letećeg taksija. Premisa je jednostavna: cijeli je sustav autonoman pa, recimo, samo ukucate da želite u nedjelju iz Španskoga na Hrelić i Pop.Up Next će obaviti svoje. Vaš električni automobil marke Audi zakvačit će veliki leteći sustav s četiri rotora i prebaciti vas na odredište da pogledate najzanimljiviji ‘buvljak’ u ovom dijelu svijeta. 

Da Pop.Up Next nije samo ekskurzija u konceptni svijet budućnosti dokazuje i informacija da je Audi testirao model četiri puta manji od stvarnoga. Njemački proizvođač automobila na ovom projektu radi s Airbusom i Italdesignom pa i to vjerojatno svemu daje ključnu dozu ozbiljnosti. 

Kad sletite na zemlju leteći dio se odvaja, kabina sjeda na postolje i vaš električni automobil nastavlja dalje sam. U Audiju misle da su autonomne letjelice-automobili budućnost transporta, a to bi pozdravili brojni Zagrepčani i žitelji većih hrvatskih gradova. Osobito oni koji se oko 16.30 sati nađu na zagrebačkoj Slavonskoj aveniji ili Držićevoj te u Splitu tijekom ljetnih turističkih smjena. Prva je procjena bila da će ovaj sustav biti spreman za uporabu za desetak godina, ali nakon pomnog razmišljanja u Audiju su povukli datum početka uporabe. Vjerojatno čekaju da na Hreliću naprave heliodrom ili, što je mnogo bliže istini, za ovako kompleksnu tehnologiju treba više vremena.