Ostavština Davida Bowieja uskoro na aplikaciji za pametne telefone

Aplikacija omogućuje uvid u stotine kostima, videozapisa, rukopisnih tekstova, originalnih umjetničkih djela i još mnogo toga

Izložba V&A David Bowie Is na turneji je proteklih pet godina tijekom kojih je posjetila 12 gradova. Ona se uskoro se gasi, ali to neće biti njezin kraj jer postaje mobilna aplikacija. V&A David Bowie Is nastavlja s aplikacijom za iOS i Android uređaje od 8. siječnja 2019. godine. Točno na dan kad bi Bowie proslavio svoj 72. rođendan.

Aplikacija omogućuje pristup stotinama kostima, videozapisa, rukopisnim tekstovima, originalnim umjetničkim djelima i još mnogo toga. Aplikacija kopira fizičku izložbu kroz niz audiovizualnih prostora kroz koje se mogu istražiti djela i predmeti iz Bowiejeva života. 3D vizualizacija prikazuje sve kostime i dragocjene predmete glazbenika poput glazbenih dijela pa čak i dnevničkih zapisa – sve u detaljima od 360 stupnjeva. Sve je pojačano impresivnim zvukovnim iskustvom koje sadrži Bowiejevu glazbu i naraciju, a koju je navodno najbolje doživjeti sa slušalicama. Aplikacija će sadržavati i desetke stavki koje nisu sadržane u izvornoj izložbi, uključujući i neke potpuno nove i ekskluzivne.