Samo jedan Ferrari za jednog posebnog kupca

Roadster SP3JC želja je jednog klijenta, a kad imate dovoljno novca u Ferrariju doista izrađuju prekrasne darove

Što je klijent tražio, to je klijent dobio. Potrebno je samo doći u Maranello i iskrcati na stol jednog od direktora par milijuna eura i razvući će mu se na licu široki osmijeh, kao da je ugledao davno izgubljenog rođaka iz sela Corleone. Potom će vam dovesti par inženjera i pitati vas što doista želite. Kad im objasnite, reći će vam:

– Dođite za par mjeseci!

Na povratku u Maranello dočekat će vas s čašom šampanjca i automobilom koji su skrojili smo po vašoj mjeri. Upravo to se dogodilo jednom klijentu koji je prije par dana dobio svoj roadster SP3JC. Šasija i pogonska jedinica preuzeti su s fantastičnog kupea F12tdf, a sama karoserija doživjela je mnoge promjene. Kupac je tražio da se prednja maska ‘smije’. I smije se. Kupac je tražio veće usisnike za zrak sa strane. Usisnici su povećani. Kupac je tražio tansparentnu podlogu da se istakne motor. Motor se vidi. Umjesto krova kao element sigurnosti pojavila su se dva karbonska luka iznad sjedala vozača i suvozača. Stražnji kraj temeljito je izmijenjen, a mora se priznati da klijent ima ukusa, uzor su mu djela pop-arta i njima je nadahnut izbor boja na Ferrariju.

Naravno, motor je i dalje spektakularni V12 sa 769 KS. U tom segmentu kupac nije tražio poboljšanja, a to bi ga tek koštalo. Na kraju, ako vam itko kaže da nije lijepo biti bezobrazno bogat, ne vjerujte mu.