Malo je nedostajalo da Tom Cruise i James Cameron snime film na najnevjerojatnijem mjestu

U jednom intervjuu Camerom je otkrio svoju staru ideju, dosjetio se da bi Cruise i on mogli odletjeti na Međunarodnu svemirsku postaju i tamo snimiti igrani film

Najpoznatiji svjetski glumac Tom Cruise (Nemoguća misija, Jack Reacher, Magnolija…) i redatelj James Cameron (Titanic, Terminator, Aliens, film o onim plavim šumskim bićima na izmišljenom planetu…) imali su najambiciozniju ideju: snimiti film u svemiru. Ne o svemiru, već U SVEMIRU. U jednom intervjuu Camerom je otkrio svoju ideju, prvo je mislio snimiti dokumentarac u Međunarodnoj svemirskoj postaji, a potom se dosjetio da bi Cruise i on mogli odletjeti zajedno te producirati igrani film u svemiru. 

– Imao sam ugovor s Rusima da odletim na Međunarodnu svemirsku postaju i snimim 3D dokumentarac i onda mi je sinulo, zašto ne bih snimio igrani film?! Potom sam nazvao Cruisea i rekao mu: Tome imamo dva mjesta na Soyuzu, ali netko bi nas trebao obučiti da postanemo inženjeri. Cruise je rekao, nema problema proći ću obuku za inženjera. Čak imali i neke osnovne skice scenarija – objasnio je Cameron. 

Nažalost, ideja nikad nije došla do završne faze realizacije, a Cameron nije otkrio zbog čega. Obojica su se okrenuli drugim projektima, a James Cameron, ljubitelj dubokomorskih istraživanja, čak se u malenoj podmornici spustio na dno Marijenske brazde, najvećeg usjeka na zemaljskoj kugli. Posljednji Cameronov projekt je film kreiran po japanskom manga stripu, Alita: Battle Angel. On je producent, a režiju je povjerio Robertu Rodriguezu. Kao i u Avataru, koristi se kombinacija visokosofisticirane animacije i igranih dijelova. Film će u kina sredinom veljače, a prilažemo vam i prvi trailer.