Impozantni Audijev e-tron quattro ima i dvije posebne edicije

Za najbrže kupce Audi je pripremio Edition 1 verziju svog električnog SUV-a s premium audio sustavom i staklenim krovom

Sljedeće godine na cestama ćemo ugledati prve Audijeve električne SUV-ove, nazvane e-tron quattro. Cijena osnovne verzije već je definirana, a ona je 80 tisuća eura. Vozilo koje je po veličini negdje između modela Q5 i Q7 imat će i posebnu verziju, prikladno nazvanu Launch Edition. Taj će automobil imati sve ono što kod premium automobila uglavnom morate nadoplatiti, a koštat će 92 tisuće eura. Požurite li u Audijev autosalon, s tim automobilom dobit ćete veće kotače (21-inčne umjesto 20-inčnih), izvrsna LED Matrix svjetla, a najvažniji dio tog paketa su dvije kamerice umjesto bočnih retrovizora. One će sliku projicirati na ekranima u kabini. Te kamera smanjuju širinu vozila za 15 centimetara, a imat će mogućnost prilagođavati oštrinu svog izlaznog signala uvjetima na cesti: vožnji u noćnim uvjetima i tunelima, a uz ugrađeno grijanje ne bi trebalo biti problema s vlagom i zaleđivanjem. Slika će, navodno, uvijek biti odlična.

No, niti to nije sve jer Audi priprema još jednu verziju, a njezin naziv će biti Edition 1. Uz sve navedeno, s njom dolazi stakleni krov, četverozonski automatski klima uređaj, posebna plava boja te Bang&Olufsen premium audio sustav. Edition 1 bismo mogli nazvati i Edition 30 jer će biti proizvedeno svega 30 primjeraka za pasionirane ljubitelje električnih vozila i Audija.

Dva su elektromotora na e-tronu quattro, ukupna snaga sustava je 402 KS, a ubrzanje do 100 km/h je 5,7 sekundi. Kapacitet baterije je 95 kWh, a domet s jednim punjenjem 410 kilometara.