Atraktivni Audijev e-tron GT concept ubrzava do 100 km/h za 3,5 sekundi

Osim fantastičnih dizajnerskih rješenja, ovaj automobil napokon i tehnološki svrstava Audi uz bok Tesli kao ključnom proizvođaču premium električnih vozila

 

Na autoshowu u Los Angelesu Audi je napokon otkrio svoju dugo najavljivanu zvijezdu, električni kupe s četvora vrata e-tron GT concept. Osim fantastičnih dizajnerskih rješenja, ovaj automobil napokon i tehnološki svrstava Audi uz bok Tesli kao ključnom proizvođaču premium električnih vozila. Pogon e-trona je naravno na sva četiri kotača, a za to se brine po jedan motor na svakoj osovini. Snaga cijelog sustava je 590 KS, ubrzanje do 100 km/h za 3,5 sekundi, a do 200 km/h za 12 sekundi. Baterija je kapaciteta 90 kWh, a za 80 posto napunjenosti na brzom punjaču trebat će negdje otići na kavu na 20 minuta. 

Dužina e-trona je gotovo pet metara, a ukupni kapacitet prtljažnog prostora 550 litara. Neka vas ne buni riječ concept jer će ovaj konkurent Tesli S biti dostupan na tržištu 2020. godine uz minimalne dizajnerske korekcije. Cijela tehnologija razvijena je u suradnji s Porscheom pa se treba nadati odličnim performansama, a to je tek dio tržišne ofenzive Audija koji priprema SUV e-tron i kompaktni e-tron. Uskoro će Audi, čini se, e-tronizirati cijelu liniju proizvoda.