Dolazi električna Opel Corsa s prihvatljivom cijenom

Njemačka tvrtka u vlasništvu PSA grupacije planira ozbiljno ulagati u električne automobile

Otkako je dio PSA grupacije (Peugeot i Citroen) Opelu je financijski krenulo, a sad se razmišlja o sljedećim koracima. Prvi je spajanje na utičnicu te korištenje električne energije – osim za kopirke, kompjutere i printere u svojim uredima – i za automobile. Tako ćemo 2020. godine dobiti prve električne verzije SUV-a Mokka X i vana Vivaro. U prvoj polovici 2019. godine Opel će otvoriti knjige narudžbi za električnu izvedbu nove generacije Corse i plug-in hibridni kompaktni SUV Grandland.

– Opel Corsa na električni pogon prodavat će se po iznimno konkurentnoj cijeni. Ovaj automobil učinit će elektromobilnost financijski prihvatljivom velikom broju ljudi. Bit će to pravi električni automobil za ljude – rječnikom dobrog trgovca otkrio je Opelov predsjednik Michael Lohscheller. Ako Corsa bude jeftina ljudi će čekati u redu, a ako premaši 35 tisuća eura red bi se opet mogeo preseliti ispred Lidla ili Spara. Zato, nestrpljivo čekamo.

Isti je gospodin naglasio da električne verzije Mokke X i Viviara pokazuju da Opel ulaže mnogo truda u elektrifikaciju svog portfolija.