Papa Franjo posvetio je Lamborghini Huracan i poslao ga na plemenito putovanje

Na aukciji je netko platio Huracan 861 tisuću dolara, ali sad će opet u prodaju

Lamborghini je iz tvornice u Sant’Agati Bolognese izbacio jedan poseban Huracan (V10 motor, stražnji pogon, 573 KS), a mogli bismo ga slobodno nazvati i Vatican City Edition. Bijeli je, sa žutim ukrasnim pasicama na karoseriji, a cilj je bio da supersportaš asocira na temeljne boje Vatikana. Automobil je potpisao i blagoslovio nitko drugi do prvi čovjek katoličke crkve, papa Franjo. Ideja je bila podići cijenu ovom vozilu i prodati ga u humanitarne svrhe (sredstva su u najvećem postotku namijenjena iračkom gradu Ninevahu, koji je teško stradao u ratu s ISIS-om). 

Na aukciji je netko platio Huracan 861 tisuću dolara, ali niti to nije kraj priče. Plemeniti kupac odlučio je ponovno vratiti automobil na aukciju i to preko internetskog portala Omaze.com, koji se specijalizirao za prikupljanje sredstava u humanitarne svrhe. Dovoljno je uložiti 10 dolara preko ove stranice i ulazite u lutriju za osvajanje blagoslovljenog Huracana. Maksimalno je moguće uložiti 50.000 dolara. U najavi lutrije napisano je:

– Novac će pomoći u obnavljanju sela zahvaćenih ratom, pomoći žrtvama trgovine ljudima, kupnji lijekova i medicinskoj pomoći siromašnim ljudima…

Papa Franju učinio je dobro djelo, ali to čini i vlasnik Huracana, koji ga se spreman odreći kako bi prikupio još novca.