VIDEO: Terencem namjerno srušio biciklista i zaradio tisuću dolara kazne

Netolerancija u prometu ponekad ode u krajnost. Budite strpljivi i ne reagirajte ishitreno na situacije koje vas smetaju

Da suživot sudionika u hrvatskom cestovnom prometu nije lagan to znamo svi, vozači se u nas svađaju s ostalim vozačima pa se vozači svađaju s biciklistima i pješacima, biciklisti s biciklistima, a ponekad padnu i teške riječi između dvojice pješaka. Nerijetko se dogodi i neki šakački obračun. Svaka interakcija skriva potencijal za bujicu teških riječi. 

No, sljedeći slučaj ipak je neka vrsta patologije jer kako objasniti da je vozač terenca u australskom Melbourneu nasrnuo ogromnim vozilom na biciklista. Teško je procijeniti što ga je natjeralo na takav čin, ali svaki motiv je pogrešan. Doznalo se i da je kažnjen s tisuću australskih dolara za ovaj suludi potez.

Inače, u istraživanju Forda Australija, provedenom na dvije tisuće vozača, čak je njih 400 (ili 20 posto) priznalo da je bilo agresivno prema biciklistima, a čak je 10 posto priznalo da barem jedanput mjesečno verbalno napadane bicikliste. U Australiji očigledno nije lagano pedalirati!

A pročitajte vijesti iz rubrike crna kronika s naših portala: Nasrnuo na biciklista i dobio nož u trbuh; Skoro zgazio biciklista pa mu još glavom slomio nos; Vozač nasrnuo na biciklista koji mu je oduzeo prednost; Pokupio biciklista autom pa ga onda želio istući. 

Interakcija vozača automobila i biciklista niti na našim cestama nije idealna. Na kraju, savjetujemo vam da sačuvate mir i da se ne sukobljavate. Niti jedno oduzimanje prednosti nije vrijedno ružnih riječi i fizičkih obračuna.