Na Volkswagen Touaregu prva zakrivljena digitalna instrumenta ploča

Bosch i Volkswagen su tehnologiju koja je već poznata na zakrivljenim televizorima i mobitelima uspjeli transferirati na automobile

Volkswagenov SUV Touareg imat će prvu zakrivljenu digitalnu instrumentnu ploču koju je izradio Bosch. Kažu u Boschu da će s takvom pločom vozač lakše pristupati informacijama, osobito onima na rubnim dijelovima zaslona. Također, s ovom pločom dolaze i nove značajke, a to nema veze sa zakrivljenošću već s naprednim softverskim rješenjima.

Ovisno o tome što vozač želi vidjeti u određenom trenutku, zaslon može prikazivati navigacijske karte velikog područja, informacije za vozača ili stanje sustava aktivne pomoći vozaču. Tajna iza oštrine i kontrasta novih zaslona novi je postupak proizvodnje uz koji instrumentna ploča odbija četiri puta manje svjetla, čak i na sunčevoj svjetlosti.

Dakle, Bosch i Volkswagen su tehnologiju koja je već poznata na zakrivljenim televizorima i mobitelima uspjeli transferirati na automobile. Nju će Volkswagen u Touaregu prodavati kao Innovision Cockpit. Ova ploča zauzima dva centimetra manje naego klasični, ravni zaslon.